viernes, 14 de marzo de 2014

Ensaimades

Ingredients 

750 gr. de farina
4 ous
180 gr. de sucre
200 gr. de mantega de porc
40 gr. de llevat premsat (fresca)
1 Got de llet (300 ml.)
sucre glass

Elaboració 

Per començar la recepta d'ensaïmada prepararem una massa mare , en un bol gran , barrejant la meitat de la farina amb el llevat diluïda en la llet tèbia fins que aconseguim una massa homogènia .
Tapem amb paper film i deixem en repòs fins que dobli el seu volum
. Després afegim a la massa mare , un a un els ous . Per , a continuació, fer el sucre i la farina restant.
Amassem cinc minuts , formem una bola i deixem reposar mitja hora .
Estirem la massa fins que ens quedi molt fina i la embadurnamos amb el llard . Enrotllem i tallem  rodanxes  de dos centímetres de gruix .
Empolvorem amb farina el taulell i tornem a formar cilindres amb aquestes  rodanxes  .
Enrotllem aquest cilindre de tal manera que ens quedi ja amb forma de " ensaïmada " .
Col · loquem damunt d'una safata , a la qual haurem posat un full de paper de forn , deixant bastant espai entre cadascuna d'elles . Jo vaig fer servir dues safates .
Les deixem que reposin fins que doblin el seu tamany , com t'he comentat a la capçalera , és preferible que les deixis tota la nit perquè la seva fermentació es faci de manera correcta , l'endemà veuràs com han doblat o tripiclado seu volum .
Precalentemos el forn a 180 º i introduïm la safata , més o menys 15 minuts .
Traiem , deixem temperar en un lloc fresc , i les empolvorem amb sucre glass .

No hay comentarios:

Publicar un comentario