jueves, 13 de marzo de 2014

Briox

ingredients principals 
10 g de llevat fresc
4 cl de llet
30 g de sucre
3 Ous
1 rovell d'ou
 250 g de farina
140 g de mantega
1 mica de sal

Preparació de la recepta

Per preparar la recepta de Brioix clàssic

El primer , traiem la mantega de la nevera i la deixem estovar a temperatura ambient .

Després , escalfem una mica la llet i diluïm el llevat en ella .

Inserim en un bol els 3 ous i el sucre amb una mica de sal . Barregem amb cura .

En un bol a part , posem la farina , els ous batuts i la llet calenta .

Barregem tot amb la mà fins a obtenir una massa llisa i homogènia .

A continuació , incorporem poc a poc la mantega a la massa , tapem el bol i deixem que la massa s'infli durant una hora en un lloc de la cuina sense corrents . El seu volum ha de multiplicar per 2 .

Un cop obtingut el resultat desitjat , trenquem la massa, la treballem una mica i la deixem reposar 2 hores a la nevera .

Transcorregut el temps , traiem la massa de la nevera i la posem en un motlle que ens de la forma que desitgem ( trena , pastes ... ) i la deixem de nou que dupliqui el seu volum .

Quan estigui inflada untem la massa amb el rovell d'ou batuda amb una mica d'aigua .

Hornamos a 180 º C durant 30 minuts .

Deixem refredar i servim .

Crema Catalana

ingredients: 

- 1 litre de llet 
- 4 rovells d'ou 
- 2 cullerades de maizena 
- Canyella en branca 
- Escorça de llimona 
- 200gr de sucre
preparació: 


Per preparar aquesta saborosa recepta de Crema Catalana, el primer que hem de fer és escalfar la llet en un cassó, tirant-li la canyella i la pell de llimona.

Mentrestant, batem els rovells dels ous juntament amb el sucre i la maizena, i ho barregem amb la llet calenta, la canyella i les closques de llimona fins que agafi cos i espesseixi. 

Finalment, es reparteix aquesta barreja en els petits bols, es troba una capa de sucre per sobre i es crema fins que caramel · litzi. 


I ja està llesta aquesta estupenda recepta de Crema Catalana.

Riscos laborals

Riscos que poden passar en un obrador

-pots cremar-te si estàs utilitzant la fregidora
  
(com evitar-ho)
Mantenir una distancia de seguretat
Anar ven tapat
no apropar gaire la cara o les mans

-pots tallar-te amb algun ganivet o algun material punçant

(com evitar-ho)
-anar amb conte de no tallar-te o tallar algun company
-agafar el ganivet per el mànec
-no apuntar a ningú amb el ganivet

-pots caure si ho deixem tot per el mig

(com evitar-ho)
-
ser ordenat i recullir-ho tot si hem acabat d'utiliztar-lo
-no deixar-ho tot pel mig
-anar amb compte si el terra rellisca o no

lunes, 20 de enero de 2014

Galletas

Ingredientes

-Masa madre
-Mantequilla
-(variable:coco,cacao,cereza,anís..etc)
Elaboración

1 se corta la masa madre por la mitad y se echan los dos cachos en la amassadora
2 Se le pone un par de trozos de mantequilla y de lo que quieras hacer la galleta
3 Cuando la masa ya este lista, le damos forma cuadrada oara cortarla en rodajas y meterla en la maquina que les dara forma
4Cuando ya esten echaslas metemos en un horno en una bandeja con harina para que no se pegue y bañamos las galletas con huevo o agua


Pan

Ingredientes:
-
Harina
-Agua
-Sal
-Levadura
-Masa madre
-Mejorante

Elaboración:

1 Ponemos los ingredientes en un bol
 

     1º La harina
    2º El agua poco a poco
    3ºLa sal
y se va removiendo
    4º Añadimo la masa madre.
2 Remobemos o amasamos hasta tener una masa elástica
3 Partimos la masa en trozos de 75g y hacemos bolas con la amsa
4 Luego la dejamos fermentar unos 30 minutos
5 Depues estiramos la masa conun rodillo quitandole el aire i dandole forma
6 despues ponemos un poco de aceite o harina en la bandeja para que cuando se aga no se quede pegado
7 La dejamos descansar un rato,y antes de meterla en el horno le hacemos unos cortes ala masa
8 Luego lo `nes en el horno y en una media hora lo sacamos.


viernes, 10 de enero de 2014

Formació profecionalitzadora en Torrelles

Com que ya acabem les clases, ara començem  la formació de pasteleria i fleca, aquest trimestre a unes de les empreses que hem de anar sera la del Forneret en Torrelles de Llobregat.

Estic una mica nerviosa, perque nose si m'anira be o no, tanbé hem preocupa com sera el que ens formara en tot aixó, pero jo anire amb moltes ganes d'apendre i de passarm-ho molt bé. Tinc moltes ganes de comnçar! peruqe m'agrada apendre coses noves i mes si m'agradan i li posu empeny,fins que vaig començar al pqpi, no savia que la fleca i reposteria magradaria tant .Espero aprende molt en el forneret i en les altres empresses que anirem,magradaria molt aprendre a fer pastes i dolços i mooooltes coses mes!

Pero tot aixó no ho aconseguire si no li posu ganes i me lo e de tomar amb calma i paciencia per apendre be,perque es una oportunitat que tinc per continuar estudaint o si hem va be seguir en aquesta profeció.

El fornerwet no queda molt lluny de la meva casa trigaria un 15-20 minuts en arribar pero,tindria que agafar tots el dias al bús.

jueves, 12 de diciembre de 2013

Deseoo**

Deseo poder ir algun dia a vivir a América porque siempre me ha gustado todo lo que viene de ahi i las tradiciones, algun dia cumplire mi deseo, lose! (: