10 g de llevat fresc
4 cl de llet
30 g de sucre
3 Ous
1 rovell d'ou
250 g de farina
140 g de mantega
1 mica de sal
Preparació de la recepta
Per preparar la recepta de Brioix clàssic
El primer , traiem la mantega de la nevera i la deixem estovar a temperatura ambient .
Després , escalfem una mica la llet i diluïm el llevat en ella .
Inserim en un bol els 3 ous i el sucre amb una mica de sal . Barregem amb cura .
En un bol a part , posem la farina , els ous batuts i la llet calenta .
Barregem tot amb la mà fins a obtenir una massa llisa i homogènia .
A continuació , incorporem poc a poc la mantega a la massa , tapem el bol i deixem que la massa s'infli durant una hora en un lloc de la cuina sense corrents . El seu volum ha de multiplicar per 2 .
Un cop obtingut el resultat desitjat , trenquem la massa, la treballem una mica i la deixem reposar 2 hores a la nevera .
Transcorregut el temps , traiem la massa de la nevera i la posem en un motlle que ens de la forma que desitgem ( trena , pastes ... ) i la deixem de nou que dupliqui el seu volum .
Quan estigui inflada untem la massa amb el rovell d'ou batuda amb una mica d'aigua .
Hornamos a 180 º C durant 30 minuts .
Deixem refredar i servim .